søndag den 7. august 2011

Chokoladekage m. smørcreme

Så blev det tid til at genopfriske en af de gode gamle opskrifter!

Til kagen
  • 250 g smør
  • 500 g sukker
  • 4 æg
  • 400 g mel
  • 4½ tsk bagepulver
  • 3 tsk vaniliesukker
  • 6 spsk kakao
  • 1½ dl mælk
  • 1½ dl kogende vand
Til smørcreme

  • 125 g floremelis
  • 250 g smør
  • kogende vand
Fremgangsmåde

Smør og sukker piskes hvidt. Æggene tilsættes én efter én og piskes med en el-mixer. Melet afvejes og blandes med resten af de tørre ingredienser. De tørre ingredienser blandes ned i sukkermassen og mixes.
Kagen bages i en lille bradepande (35 x 25 cm) ved 175 grader C i ca. 60 min
Når kagen er kold, deles den på langs og smørcremen smøres i på bunden. låget ligges på, og pyntes med floremelis.

smørcremen røres også med en el-mixer. Smøret piskes med floremelissen og en lille skvis vand tilsættes. Cremen skal røres til en et lind og luftig.

OBS! Smøret skal være MEGET blødt, før det bliver rigtig godt.










1 kommentar:

  1. Hej Louise!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

    Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    - Elin, Findeopskrifter.dk

    SvarSlet