Gratis opskrift på hæklet julehjerte

Jeg har omskrevet opskriften på det søde hæklede julehjerte fra Tullemor's blog. Det direkte link til den originale opskrift kan findes HER. Opskriften er omskrevet fordi jeg simpelthen ikke kunne finde ud af den originale. Jeg har simplificeret opskriften og fjernet omgangsskiftet så den i stedet hækles i spiral.

Den store model i dobbelt bomuldsgarn
giver en grovere struktur

Garn
lille: 8/4 bomuld med nål 2,5
stor: 2x 8/4 bomuld med nål 3,5

Forkortelser:
Fm = fastmaske
Km = kædemaske
Lm = luftmaske
Udtagning = 2fm i samme maske
x3 = gentag tre gange
 
Hjerte (x2)
Start: 30lm. Vend i lm nr. 2 fra nålen.
Runde 1: 27fm i kæden + 3fm i den sidste + 28fm + 3fm i den sidste,
Runde 2: 28 fm + (udtagning) x3 + 28fm + (udtagning) x3 +1 fm
Runde 3: 26lm, hæft i maske nr. 27 + (udtagning + 1fm) x3 + 1fm + 26lm, hæft i maske nr. 27 + (udtagning + 1fm) x3
Runde 4: 28fm + (fm, fm, udtagning) x3 + 28fm + (fm, fm, udtagning) x3
Runde 5: 28fm + (udtagning, fm, fm, fm) x3 + 28fm (udtagning, fm, fm, fm) x3
Runde 6: 28fm + (fm, fm, udtagning, fm, fm) x3 + 28fm (fm, fm, udtagning, fm fm)
Runde 7: 28fm + (5fm, udtagning) x3 + 28fm (5fm, udtagning) x3. afslut med 1km.
 
Strop
Start: 31lm
Række 1: 1lm i 2. maske fra krogen. 30fm + 1lm til at vende med
Række 2: 30fm + 1lm til vend
Række 3: 30fm + 1lm til vend
Række 4: 30fm + 1km til afslutning

8 kommentarer:

 1. Når der i runde 2 står +1 fm til sidst - hvad betyder det så? Skal man tage en ekstra maske ud, eller hækle i første maske fra runden før?

  SvarSlet
 2. Hej Jane! Det er korrekt at der i runde 2 skal afsluttes med 1fm. Det er for at kæden med løsmasker starter det rigtige sted.

  SvarSlet
 3. Er det ikke meningen, at de 2 sider af arbejdet skal være symmetriske? Nu har jeg prøvet et par gange og stedet med de 26 luftmasker (runde 3) ender hver gang med at blive forskudt i forhold til hinanden

  SvarSlet
 4. Hej Michelle! jo, det er helt sikkert meningen at de to ender skal være symmetriske.. Ærgerligt du ikke kan få det til at fungere.. opskriften her er lavet sådan, at man ikke skal tænke så meget over skift mellem omgangen, men bare følge hver angivelse præcis.. Håber du finder ud af det, ellers må du prøve den originale opskrift, der er noget mere udførlig..

  SvarSlet
 5. Hej. Er ret ny. Hvad ville det sige lige fra starten, at vende i 2. lm fra nålen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tania!
   Det betyder at når du har lavet en kæde med løsmasker (lm), så vender du og hækler tilbage igennem maskerne i kæden. Den løkke der er omkring hæklenålen tæller ikke. Så den første maske du skal lave omgang 2 i, er nr 2 fra nålen. ;) håber det giver mening.

   Slet
 6. TAK for at gøre opskriften mere simpel og rart at vide, at jeg ikke er den eneste der synes den anden er lidt indviklet. Så bliver der alligevel hæklet julehjerter til jul. Du har ikke en simplificeret opskrift på yarnfreaks hæklede juletræ også? ;) hilsner fra Pernille

  SvarSlet
 7. OPPSKRIFTEN ER PERFEKT MEN OVERSETTELSEN TIL ENGELSK ER VELDIG MERKELIG MED FASTENING MASK OG TAKEOUT- SKULLE ØNSKE JEG FIKK LOV TIL Å OVERSETTE DEN BEDRE.HAR LÆRT Å HEKLE FOR 50 ÅR SIDEN AV ENGELSKE OPPSKRIFTER,OG HEKLER LIKE GODT AV NORSKE OG DANSKE. KURVEN BLE NYDELIG OG TUSEN TAKK FOR AT DU DELTE DENNE SØTE OPPSKRIFTEN

  SvarSlet